18 Ocak 2017 Çarşamba

DÜSSELDORF





Bonn'dan trenle Düsseldorf'a gittik. Beril'in Kuzey Ren Bölgesi'nde geçerli olan biletinden yararlanıp trene herhangi bir ücret ödemedik. Düsseldorf, Köln ve Bonn gibi bir Ren(Rhein) Nehri şehri. 

Bahnhof'tan çıkarak sokaklara daldık. Burası Köln'e benziyor. Evlerin tarzı dizaynı hemen hemen aynı. Ren Nehri kenarına çıktık. Bizi çok güzel bir güneş ve Ren Nehri manzarası bekliyordu. Nehir kenarını biraz yürüdükten sonra fark ettik ki marketler kuruluyormuş. Sanırım sebebi günlerden pazar olmasıydı. Bu marketlerde çok çeşit yiyecek maddesi vardı. Biralar, şekerlemeler, şarküteri bölümü vb. Bunların arasından burnumuza gelen güzel kokular eşliğinde yürüdük. Artık gün bitimine doğru acıkmıştık ve yanımızda getirdiğimiz sandviçleri yemenin tam zamanıydı. Yanı başımızda bir tane biracı duruyordu, onun yerli birasından aldık birer bardak. Yemeğimizi bitirince, ünlü barlar sokağından trenin yolunu tuttuk. 


Almanya'da şöyle bir sistem var. Eğer evinizde kullanmadığınız bir eşya varsa bunu, (her mahallenin farklı zamanlarda oluyor) zamanı gelince kapınızın önüne koyuyorsunuz. İhtiyaç sahibi gelip alıyor. Biz de böyle bir durumla karşılaştık ve Beril'e çamaşır teli aldık. Çamaşır teli elimizde tuttuk yurdun yolunu... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder