10 Ocak 2017 Salı

Bonn/Almanya'da Erasmus ve İlk Günler

Öncelikle Ben Kimim? :)

Herkese Merhaba!
Öncelikle kısaca kendimden bahsetmek istedim.Ben Beril Büyükabalı. Şu an da İstanbul'da Marmara Üniversite'nde Eczacılık Fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Geçen sene ,şimdiye kadar belki de en çok istediğim ve amaç edindiğim şeylerden biri olan Erasmus değişim programına katılma hayalimi gerçekleştirmiş oldum. İmkanı olan herkese tavsiye ederim. Tek kötü yanı dönünce iliklerinize kadar özlüyor olmanız. Onun dışında size büyük bir zenginlik ve dolu dolu hayat tecrübesi katan harika bir deneyim.Bu bloğu açmamıza da biriktirdiğimiz güzel anılar vesile oldu ve bunları sizlere de faydalı hale gelebilmesi için bir blogda toparlamak istedik.

Erasmus Katılım Şartları

Kısaca bu konuya değinirsek;
Faaliyete katılabilmek için öğrencilerin öncelikle aşağıdaki asgari şartları sağlamaları gerekmektedir:

1- Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde  bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması

2- a-) Birinci kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 olması

3- Öğrenim hareketliliği için: yeterli sayıda ECTS kredi yükü olması

Okul not ortalamanız (100 üzerinden ) ve eramus dil yeterliliği sınavından aldığınız puan yarı yarıya katkı sağlıyor.

Benim gittiğim Bonn Üniversitesi(Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn) B1 seviyesinde Almanca dil sertifikası istiyordu.Bu tarz özel şartları da dikkate almanız gerekiyor.
Ren Friedrich Wilhelm / Bonn Üniversitesi

Bu konuda bilgi almak isteyen kişiler bana ulaşabilir.

(Bir de şu gerçeği eklemeliyim; erasmusa gidiş öncesi belge işleri ve okulla olan mecburi diyaloğunuz sizi biraz fazla yıpratıp zaman zaman bıktırabiliyor fakat sonuç her şeye değiyor.)

Yolculuğum ve İlk Günlerim

1 Ekim 2015/Perşembe

Bugün büyük serüvenin ilk günüydü. Aslında yolculuk ile geçen bir gün de denebilir. Annem ve babamla beraber gidiyorduk. Hem beraber gezmek hem de ilk günlerimi biraz kolaylaştırmak adına beraber gelmeye karar vermiştik. Öncelikle THY ile sabah Dalaman Havaalanın'dan İstanbul'a geldik. Öğle saatlerinde ise Lufthansa Havayolları (Biz en uygun uçuşu bu şirkette denk getirebilmiştik. Siz de Avrupa uçuşlarında değerlendirebilirsiniz) ile Frankfurt Havaalanına uçuşumuz vardı. Uçuş yaklaşık 2 saat sürdü. Yolda güzel bir yemek vermeleri bu şirketi bir kez daha sevmemi sağladı :) Frankfurt havaalanın'dan sonra Meinfernbus otobüs firması ile(Almanya'da çok yaygın) Köln'e geldik. Otobüse havaalanındaki durağından bindiğimiz için bu bize kolaylık sağlamıştı. Köln Hauptbahnhof'ta inmiştik. Karşımıza büyüleyici güzelliğiyle Köln Kathedrali çıkmıştı. Hava kararmıştı biz gelene kadar. Işıklandırması ve katedral mükemmeldi. Bahnhof yani tren istasyonundan bilet alıp 18 numaralı tramvayla eve ulaştık.
Köln'e gelme sebebimiz bu şehrin Bonn'a trenle 20 dakika kadar mesafede oluşu ve ulaşım sorunu yaşamadan Bonn'da ki işlerimi halledebilecek olmamdı.
Bu gece ve önümüzdeki 15 gün boyunce Köln'de Home exchange sitesinden ayarladığımız bir evde kalacaktık. Evlerinde kaldığımız aile 15 gün boyunca evde yoktu ve onlar da seneye aynı tarihlerde Fethiye'de bizim evimizde kalacaklardı. Daha önce de birkaç kez ev değişimi yapmıştık fakat ilk kez eş zamanlı olmadan yapıyorduk. Harika bir evdi. Tarihi bir yapıydı ve bahçede bir gölet vardı,ismi Isenburg/Köln Holwide .
Bu evde dolu dolu 15 günümüz geçti. Sahibi Oliver Pye, bir yazar , ona da buradan selam olsun :)

Home exchange web sitesi: https://www.homeexchange.com/en/



Almanya'ya gidecekseniz sizlere son bir tavsiyede tercüme hizmeti sağlayan bir firma ile ilgili verelim.
Protranslate.net - Almanca Türkçe Profesyonel Tercüme hizmeti sunan bir platform... Almanya
yolcuları herhangi bir çeviri ihtiyacının hasıl olması ihtimaline karşı Protranslate ismini zihinlerinin bir
kenarına kazımalı...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder